Η Canadian Solar συμφωνεί για δεύτερη μεγάλη παραγγελία BESS με την Aypa Power που υποστηρίζεται από την Blackstone

Η Canadian Solar συμφωνεί για δεύτερη μεγάλη παραγγελία BESS με την Aypa Power που υποστηρίζεται από την Blackstone

Ο βραχίονας αποθήκευσης ενέργειας του γίγαντα φωτοβολταϊκών μονάδων Canadian Solar θα προμηθεύσει 363 MWh των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών (BESS) στον προγραμματιστή Aypa Power για ένα έργο στο Τέξας.

Η θυγατρική CSI Energy Storage θα προμηθεύσει το έργο BESS σε κλίμακα δικτύου SolBank στην Aypa για το έργο, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Είναι η δεύτερη τέτοια συμφωνία του ζεύγους μετά την παραγγελία 487 MWh για το έργο Cald στην Καλιφόρνια, ανεβάζοντας τη συνολική συνεργασία μέχρι σήμερα σε 850 MWh.

Η ισχύς MW κανενός από τα έργα δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά τα έργα στην Καλιφόρνια είναι γενικά συστήματα τεσσάρων ωρών, ενώ τα νέα στο Τέξας είναι συνήθως συστήματα δύο ωρών.

Ο Moe Hajabed, Διευθύνων Σύμβουλος της Aypa Power, την οποία η εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Blackstone αγόρασε και μετονομάστηκε το 2020, σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την CSI Energy Storage. Αυτή η συμφωνία προμήθειας είναι ένα κρίσιμο βήμα στις προσπάθειές μας να φέρουμε αξιόπιστη και βιώσιμη ενέργεια στην Καλιφόρνια και το Τέξας».

«Με την τεχνογνωσία μας στην ανάπτυξη και λειτουργία έργων σε συνδυασμό με την τεχνολογία αιχμής της Canadian Solar, μπορούμε να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για αποθήκευση ενέργειας στις ΗΠΑ. Μαζί, θα οδηγήσουμε την καινοτομία και θα επιταχύνουμε τη μετάβαση σε ένα καθαρότερο, πιο ανθεκτικό δίκτυο».

Όπως ανέφερε πρόσφατα το Energy-Storage.news, η Canadian Solar αναμένει ένα σταθερό 2023 όσον αφορά την ανάπτυξη της ανάπτυξης της αποθήκευσης ενέργειας. Το απέδωσε αυτό στη μετάβαση από μια προσφορά κλίμακας δικτύου με λευκή σήμανση προς τη SolBank, το ιδιόκτητο προϊόν της, καθώς και σε μεγάλους χρόνους παράδοσης στην αγορά.

«Το επόμενο έτος θα είναι η πραγματική ανάπτυξη. Φέτος είναι μια μετάβαση», δήλωσε ο πρόεδρος της CSI Solar, Yan Zhuang, σε πρόσφατη πρόσκληση για τα κέρδη, η οποία κατέστη δυνατή με την επέκταση σε 10 GWh της ετήσιας παραγωγικής ικανότητας της SolBank.

Η αγορά του Τέξας πρόκειται να δει την ανάπτυξη αποθήκευσης ενέργειας στα ύψη φέτος, με περίπου 8 GW να έρχονται στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα ορισμένοι να κάνουν λόγο για κορεσμό των αγορών βοηθητικών υπηρεσιών μέχρι την άνοιξη του 2024.

Για κάλυψη των πιο πρόσφατων οικονομικών αποτελεσμάτων της Canadian Solar, μπορείτε να επισκεφτείτε την αδελφή τοποθεσία PV Tech.